Eilen oli taas tarjolla sellaista päiväohjelmaa, ettei mitään väliä...

Kun Lenni tuli koulusta, aloin tehdä ruokaa, että se oli sitten valmista kun Lukas tulisi kotiin. Just ennen kuin ruoka oli valmista, pyysin Lenniä laittaan telkkarin kiinni, ettei sitten tulis mitään joukkohuutoa, kun pitäis ruveta syömään ja Lukaskin olisi jo paikalla. Ei kuulemma millään käynyt, kun oli just niiiin jännittävässä kohdassa! Annoin sitten pari minuuttia lisäaikaa, sillä ehdolla, että silloin se telkkari menee kiinni. Ja jos mun täytyis se laittaa kiinni, niin se pysyis sitten kiinni koko loppu illan.

Siihenhän se sitten lopulta meni, että ite otin kaukusäätimen ja laitoin sen töllön kiinni. Tästä hyvästä Lenni sitten päätti lyödä oikein kunnolla. Tästä taas oli seurauksena se, että poika lähti todella reipasta vauhtia yläkertaa omaan huoneeseensa! Siellä sai luvan pysyä, kunnes erikseen annan luvan tulla alas.

Juuri ennen kuin Lukas tuli kotiin, katsoin vielä Lennin läksyvihosta mahdolliset kotitehtävät. Normaalisti Lenni jää aina koulun jälkeen ohjattuun läksyjen tekoon, kun muuten hommasta ei kotona tule yhtään mitään. Nyt oli jo kahtena päivänä peräkkäin tullut kotiin jo heti kahdeltatoista, kun kuulemma ei ollut läksyjä... No, läksyvihkokin oli kyllä ollut tyhjä....

Tällä kertaa vihossa oli sitten ihan kunnon kirjelmä opettajalta! Kuulemma Lenni oli taas edellispäivänä lintsannut läksytunnilta, koska "uuden "tytön" täytyy mennä koiran kanssa pihalle". Lisäksi kuulemma en ollenkaan ole kiinnostunut/kykenevä seuraamaan Lennin toimia millään muotoa!

Tässä vaiheessa jo tuntu että päässä kilahtaa ihan täysin! Meni nanosekuntti, kun olin Lennin luona vaatimassa selitystä. Olipa poika sitten ihan kirkkain silmin valehdellut opettajalle, että mä olisin aina lähdössä Lynnin kanssa pihalle niin, että jos Lenni ei tule pikavauhtia kotiin, niin joutuisi sitten odottamaan oven takana! Mä olin tästä kaikesta niin vihanen ja suuttunut, ettei mitään rajaa! Otin todellakin henkilökohtaisesti tuollaset valheet!

Koko loppupäivän Lenni sai pysyä huoneessansa, ja kun äiti tuli kotiin, sai kuulla sitten koko tarinan. Mikä taas äidin silmään pisti, oli opettajan sanavalinnat. Kuulemma "das neue "Mädchen"" tarkoittaa vain ja ainoastaan jotain alhaista palvelusväkeen kuuluvaa piikaa. Että sekin vielä. Lenni sai ensin äidiltä melkoisen läksytyksen, ja käskyn pysyä edelleen huoneessansa. Ja kun isä tuli kotiin, niin sai vielä toistamiseen kunnon puhuttelun. Mulle on edelleenkin käsittämätöntä, että se kakara pysty valehteleen ihan ilman mitään!! Ja mulle sitten selitti, ettei halunnut mitään harmia... No just, sehän meni sitten ihan nappiin!!

Illalla äiti sitten soitti opettajalla, ja selvitti asiaa. Olis kyllä kiinnostanu olla kuuntelemassa. Yhtä kaikki, lopputulos oli se, että molemmilta pojilta vähennetään reilusti tietokoneellaoloaikaa. Tähän asti netti on ollut poissa käytöstä puoli kolmeen asti, nyt se aukeaa vasta neljältä. Ja Lenniltä on täysin kielletty tää ninja-hakkauspeli, oli kuulemma siitäkin selitellyt koulussa vaikka mitä...

Ja koko tää tarina tapahtu luonnollisesti just sinä päivänä, kun olin aivan täydellisen taudin kourissa: kurkku kipeenä, nokka vuotaa ja muutenkin kuumeinen olo, siihen ei ihan hirveesti tarvita, että tulee paha olo. Onneksi illalla sain sitten suklaata pupellettavaksi, niin heti helpotti!