Maanantaina oltiin koko porukalla keskiaikamarkkinoilla/tapahtumassa. Oli aivan mahtavaa! Monet vierailijatkin oli pukeutunut keskiaikaisella tyylillä, ja kaikilla tapahtumaan kuuluvilla oli sitten ihan viimeisen päälle vaatteet. Tapahtuma oli siis Spectaculum, maailman suurin kiertävä keskiaikatapahtuma.

Tuolla oli yhtenä osuutena markkinat, joilla myytiin melkeinpä kaikkea mahdollista. Pojat saivat uudet miekat, lisäksi myynnissä oli muun muassa vaatteita, koruja, ruokaa, käsitöitä ja tarinoiden kerrontaa. Muuna ohjelmana siellä oli erilaisia näytöksiä monilla eri näyttämöillä (mm. musiikkiesityksiä, jonglöörausta ja lasinsiruilla makaamista), viikinkikilpailut ja ihan oikeat turnajaiset! Oli aivan mahtavaa katsoa, kun ritarit otteli toisiaan vastaan hevosilla! Harmi vaan, että "pahis" (jolla oli kaikkein nätein ja parhain hevonen...) hävis lopussa, vaikka muuten oli voittanut kaikki...

Koko päivä meni kaikkea hieno ihastellessa ja ihmetellessä! Ehdottomasti jos oon ens kesänä kanssa Saksassa, täytyy mennä uudestaan!

Kotimatka ei ollut pitkä, vain puolisen tuntia, mutta jo sekin oli pojille liikaa... Ärsytti oikein, kun oikeasti kiva päivä päättyi siihen, että sai olla tuomarina autossa, kun milloin toinen löi, nipisti, heitti limsapullolla tai potki.