Ei täällä sentään ihan vesikriisin asteella olla, mutta melkein. Kuten kaikki joko tietää, tai sitten pystyy hyvin kuvittelemaan, saksalaiset on äärimmäisen säästäväisiä, erityisesti mitä tulee veteen ja sähköön. Lämmitystä ei ole täällä ollut päällä kuin ihan muutamana erityisen kylmänä päivänä hetken aikaa. Vesikin lämmitetään omin neuvoin, ja lämminvesivaraaja ei ole mitenkään järin suuri.

Itsehän oon tottunut kotona ottamaan "prinsessasuihkuja", ja nauttimaan kuumasta vedestä vähintäänkin vartin. Tätä nyt ei voisi edes kuvitellakaan tekevänsä Saksassa! Lisäksi äiti oli täällä aiemmin puhunut siitä, miten kaikkia ärsytti ihan suunnattomasti, kun edellinen usalainen aupairi oli käynyt päivittäin pari kertaa suihkussa, ja aina vetänyt lämpimän veden tyhjiin. Mä haluan luonnollisesti olla hyvin kovin säästäväinen, ja oonkin joutunut opettelemaan täysin uuden suihkusysteemin. Nykyään se menee sellaisena pikasuorituksena, että viidessä minuutissa oon jo ulkona kylppäristä. Viime viikon olin käymässä Suomessa, ja siellä sai taas nauttia pitkän pitkistä suihkuista, joten taas selviää pitkään!

***

Toinen vesiongelma on ihan vaan juomavesi. Viime kesänä aloitin juomaan ihan normaalisti hanavettä, joka on täällä ihan juomakelpoista. Jotenkin se maku vaan oli sellaista, ettei sitä kyllä kauaa jaksanut juoda, kun maku alkoi tympiä. Niinpä siirryin pulloveteen, jota täällä kaikki juo. Harmi vaan, että täällä normaali vesi on hiilihapollista...

Tänä kesänä aloitin ihan suoriltaan pullovedellä. Onneksi sentään on erilaisia vesilaatuja: "sininen vesi", siis sinisessä pullossa, on normaalia vettä, jossa on reilusti happoa. "Vihreä vesi" on mediumia, jossa on vähemmän happoa, ja "punainen" on sitten sitä ihan oikeaa vettä ilman mitään. Nyt oon ollut aika usein kaupassa vanhempien kanssa, niin oon saanut itelleni aina kuormallisen punaista vettä.

Nyt vaan sitten kauhulla odotan, milloin toi veden maku alkaa tympiä... Silloin Intian reissulla lopulta viidestä eri vesimerkistä enää yksi maistui sellaiselta, mitä pystyi juomaan. Jos täälllä käy sama, niin loppukesästä tulee aika ankea, kun muuten en juo mitään limsoja tai mehuja...