Tunnetustihan Suomen kesä on kylmä mutta vähäluminen. Kun taas on Saksassa, automaattisesti ajattelee, että kesällä paistaa vain aurinko, on tosi lämmintä, ja vain leppeä tuulenvire liikuttaa ilmaa.

Jostain syystä näin ei todellisuudessa ole. Koko tän viikon on satanut kaikki päivät vettä, ja ihan kunnolla! Aina aamulla kun olen mennyt Lennin kanssa kouluun, oon takasin tullessa ollut jo niin litimärkä, ettei mitään rajaa! Sitten koko päivä sataa, iltapäivästä sade saattaa jo tauota, ja iltaisin on jopa aurinko pilkahtunut. Yhtä kaikki, on täysin mahdotonta viettää vapaa-aikaansa vaikka puutarhassa oleillessa...

Lynnin kanssa teen aamulla ja päivällä vain pikkusen lenkin, just sen verran ollaan ulkona, etten ihan kastu sisuskaluja myöten. Varsinkin sateen tauottua täällä on ihan käsittämättömän paljon etanoita, ja ihan joka puolella! Etanoita on kahta eri lajia: sellaisia inhottavia ruskeita puikuloita, jotka on ehkä kymmenen senttiä pitkiä, ja sitten sellaisia kotiloetanoita, joilla on oikein kunnon kotilo selässä, nämä on noin viisi senttiä pitkiä, ja jättävät limavanan jälkeensä. Iltapäivästä saa oikeista katsoa tarkkaan, mihin jalkansa laittaa, kun kaduilla kävelee, sikäli kun ei halua listiä etanoita sadoittain. Eilen kuitenkin tarkkaavaisuus herpaantui, ja yhtäkkiä jalan alta kuului kuvottava "skrunts"... Kotiloetanahan siinä oli ollut, tosin oon aivan varma, että joku sen oli listinyt jo ennen mua, sillä sen verran muusina se jo oli. Yhtäkaikki, ne kuorenpalaset kengänpohjassa ratisi todella pitkään!

Kaiken huippu on luonnollisesti se, että täällä kaikki käyttövesi lämmitetään kesäisin aurinkopaneeleilla. Ja kun sataa, silloin ei paista aurinko. Ja kun ei paista aurinko, ei paneelit toimi. Ja sehän tarkoittaa sitten sitä, että lämmintä vettä on hyvin kovin rajallisesti! Eli se nopea suihkussakäynti on muuttunut siihen, että aamupäivästä käyn salamana jäädyttämässä itteni haalean veden alla, jonka jälkeen yritän saada taas veren kiertään. Onneksi sentään iltaisin on ollut vähän aurinkoa, niin iltaisin kyllä olisi taas lämmintä vettä, mutta silloin taas niiiiin paljon muuta mietittävää itellä!

Mutta miten musta tuntuu, että aina kun oon ollut mökillä, siellä on paistanut aurinko ja on ollut lämmintä? Korkeintaan illalla on ollut hyttysiä, mutta silti on tarjennut olla ulkona ja käydä soutelemassa...